Sistemele rezidentiale

Pentru climatizarea spatiilor rezidentiale se folosesc alta Exterioara sau sistemele Multi-split
La sistemele SPLIT unitatile Interioare tip split sunt de 2 tipuri, De Perete sau Tip Consola, sistemul SPLIT avand un raport calitate/pret excelent, fiind relativ usor de instalat.
Constructia cu doua unitati, una instalata in interiorul incaperii si cealalta in exterior, plaseaza elementele care produc zgomot in afara.
Ideale pentru locuinte, birouri, sali de clasa, cabinete medicale, mici magazine, design-ul permitåndu-le sa se integreze in orice interior.

Sistemele Multi-split sunt solutii elegante de climatizare a resedintelor unde se doreste dotarea cu aer conditionat a intregului ansamblu.
La baza dezvoltarii sistemelor multi-split sta faptul ca in orice spatiu rezidential avem 2 zone distincte, zona de zi si zona de noapte.
Practic ocupantii unui spatiu rezidential sunt fie in zona de zi, fie in zona de noapte, iar aceste sisteme folosesc acest fapt pentru obtinerea unui cost scazut per ansamblu sistem.
Nu se pot combina unitati interioare de un producator cu unitati exterioare de la alt producator, drept pentru care aceste sisteme incadrate in categorii separate in functie de producator.
Configurarea climatizarii multisplit nu este un lucru chiar atat de complicat pe cat pare, fie ca doresti un sistem cu 2, 3, 5 sau chiar 8 unitati interioare.
In primul rand te invitam sa alegi brand-ul prerat si sa ai in vedere faptul ca toate elementele sistemului vor trebui sa apartina aceluiasi producator.
Apoi urmeaza sa selectezi modelele unitatilor interioare care se integreaza cel mai bine in design-ul incaperilor tale.
Capacitatile acestora se vor determina tinand cont de cateva reguli simple:
1. Pentru un dormitor standard capacitatea necesara este 9.000 btu iar pentru un dormitor mic si bine izolat se preteaza un interior de 7.000 btu.
2. Pentru un living mediu este suficient un interior de 12.000 btu, insa pentru un living de 50 mp ar trebui un interior de 18.000 btu.
3. La alegerea unitatii exterioare corespunzatoare se va tine cont ca aceasta sa fie compatibila cu numarul de unitati interioare dorit.
4. Capacitatea unitatii exterioare rezulta prin insumarea capacitatilor unitatilor interioare in functionare simultana.
5. In final iti recomandam sa ne contactezi pentru consiliere gratuita astfel incat sistemul tau dorit de climatizare sa devina realitate.